Hannu Mäkinen

Ehdokas 50

Katse tulevaisuuteen
yhteiskuntatiet. Lisensiaatti,
organisaatiopsykologi,
kunnanvaltuutettu
maakuntahallituksen jäsen

Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden lisensiaatti pääaineina yhteiskuntapolitiikka ja psykologia. Työurallani olen toiminut alkoholipolitiikan tutkijana, Jyväskylän yhteiskuntapolitiikan laitoksen assistenttina ja yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen Julkishallinnon johtaminen ja palvelut yksikön johtajana ja kouluttajana. Olen kouluttanut kuntia, hallintokuntia, seutukuntia, kuntayhtymiä, maakuntia ja läänejä strategisessa tulevaisuuden suunnittelussa. Urani puolivälissä olin kaksi vuotta sisä- ja kuntaministerin poliittisena sihteerinä Kalevi Sorsan IV:ssä hallituksessa.

Kunnallispoliittisen kokemukseni olen saanut Jyväskylässä alkaen vuodesta 1970. Olen toiminut Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsenenä kuusi vuotta ja demarien kunnallisjärjestön puheenjohtajana yhdeksän vuotta. Olen toiminut Jyväskylän edustajana maakunta- ja seutukaavaliitoissa, kuntayhtymissä ja kunnallisissa osakeyhtiöissä.

 Asikkalassa olen toiminut kunnanvaltuutettuna kaksi kautta. Kaksi vuotta olin kunnanhallituksen jäsenenä. Tämän vaalikauden olen toiminut Asikkalan vesi ja satama Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Satamissa on tehty useita parannuksia. Olen myös Päijät-Hämeen maakuntahallituksen jäsen Asikkalan mandaatilla.

Nykyisiä harrastuksiani ovat erityisesti rakentaminen, kilpa- ja matkapurjehdus ja talvisin retkiluistelu.