Kutsu Asikkalan Sosialidemokraatit ry:n kevätkokoukseen

30.6.2020 klo 15

Kunnantalon valtuustosalissa. Tervetuloa! Kokouksessa on asialistalla myös Vääksyn yhteiskoulun uudisrakennuksen rakentamispäätös, joka tehdään valtuuston kokouksessa päivää myöhemmin.

Asikkalan Sosialidemokraatit ry:n jäsenkirje kesäkuu 2020

 

KOKOUSKUTSU

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään tiistaina 30.6.2020 klo 15.00 Asikkalan kunnan valtuustosalissa.

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

3. Läsnäolijoiden toteaminen

4. Kokouksen toimihenkilöiden valinta

- puheenjohtaja:

- sihteeri:

- pöytäkirjan tarkastajat:

- ääntenlaskijat: valitaan tarvittaessa

5. Vuoden 2019 toimintakertomus, liitteenä

6. Vuoden 2019 tilinpäätöksen vahvistaminen ja toiminnantarkastajan lausunto

7. Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille vastuuvelvollisille

8. Vääksyn yhteiskoulun rakentaminen (päätös tehdään valtuustossa 1.7.)

9. Muut asiat

10. Kokouksen päättäminen

 

Johtokunta

 

HUOM: Tutustu yhdistyksen verkkosivuihin osoitteessa asikkalandemarit.fi.

Sieltä löydät kannanottojamme, kuvia tapahtumista, tietolinkkejä ja infoa tulevista tilaisuuksista.

Seuraa myös kirjoitteluamme Facebookissa ja osallistu kannanotoillasi osoitteissa Asikkalan kunnallispolitiikka ja meidän ylläpitämässämme sivustossa Asikkalan kunnallispolitiikan arviointia. Varsinkin koulukeskustelu on sivuilla ollut runsasta.

Ensi keväänä on kunnallisvaalit – ryhdy ehdokkaaksi!

 

 

Toimintakertomus 2019

Vuoden aikana olimme järjestämässä eduskuntavaaleja maaliskuussa ja EU-parlamentin vaaleja toukokuussa. Maakuntavaalit peruuntuivat.

Järjestimme kaksi vaalitelttatilaisuutta ja yhden hotelli Tallukassa. Mukana oli viisi kansanedustajaehdokasta ja yksi EU-ehdokas. Eduskuntavaaleissa demarit saivat Asikkalassa 13 % äänistä. Suosituin oli Ville Skinnari. EU-vaaleissa demareitten ääniosuus oli 10.9 %. Kärkeen nousi perussuomalaiset (24,3 %).

Kunnallispolitiikan kuumin asia oli Vääksyn yhteiskoulun rakentaminen. Kannatimme asikkalalaisten lasten tulevien vuosien lukumäärään perustuvaa yläkoulua ja nykyistä lukiota perinteisellä urakkasopimuksella rakennettavaksi, mutta hävisimme äänestykset. Yritimme saada rahoitusta Vanhan Nuokun korjauksen. mutta valtuusto tyrmäsi hankkeen. Vuoden aikana seurasimme tiiviisti myös Hyvinvointikuntayhtymän, koulutuskonserni Salpauksen, Päijät-Hämeen maakuntahallituksen ja Asikkalan seurakunnan asioita.

Valtuustoaloitteita teimme Vanhan Nuokun kunnostamisesta, neuvottelujen aloittamisesta Hollolan kanssa yläkoululaisten koulutuksesta, koulukuljetustuen lopettamisesta Vesikansan yläkoululaisille ja pöytäkirjojen verkossa säilyttämisen pidentämiseksi 4 vuoteen. Teimme huomautuksen rakennusvalvonnan antamasta VYKin A-osan purkuluvasta. Jätimme eriävän mielipiteen Vanhan Nuokun tontin uuden kaavan hyväksymisen johdosta. Valmistauduimme huolella marraskuun talousarviokokoukseen.

Päijät-Häme ja ESS -lehdissä julkaistiin kummassakin kolme laatimaamme kirjoitusta Asikkalan kunnallispolitiikasta. Olemme kirjoitelleet ahkerasti Asikkalan kunnallispolitiikka ja Asikkalan kunnallispolitiikan arviointia fb-sivuille. Perustietoa yhdistyksestämme antoi verkkosivumme asikkala.sdp.fi.

Itsenäisyyspäivänä kävimme laskemassa seppeleen vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkille.

Osallistuimme elokuussa Anianpellon markkinoille omalla teltallamme. Vieraana oli Ville Skinnari.

Johtokunta on kokoontunut kahdeksan kertaa. Sen lisäksi laajennettu valtuustoryhmä on kokoontunut useita kertoja ennen valtuuston kokouksia.

Talousarvio toteutui muutoin lähes talousarvion mukaan, paitsi että alijäämä oli noin sata euroa oletettua pienempi.

Yhdistyksessä oli vuoden lopussa 37 jäsentä.

Liitteet